Schaamlipverkleining
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Voor de operatie

Wat gebeurt er voor de operatie?

Als de operatie onder narcose plaatsvindt, wordt u opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. U kunt bijna altijd dezelfde dag naar huis. Als u plaatselijk wordt verdoofd, vindt de operatie plaats op de polikliniek. Ook dan gaat u dezelfde dag weer naar huis. 

Verdoving

De plastisch chirurg bespreekt van tevoren met u welke vorm van verdoving voor u het meest geschikt is of u zelf wenst. De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving of narcose.

Preoperatieve screening

Als u wordt geopereerd onder narcose of met een ruggenprik, verwijzen we u door naar de polikliniek Pre-operatieve Screening. Op deze polikliniek bekijkt de anesthesioloog of de operatie voor u extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit noemen we pre-operatieve screening. Tijdens dit gesprek komt een aantal onderwerpen aan bod, zoals de soort verdoving (anesthesie) en pijnstilling. Ook bespreken we met u waarop u moet letten met eten, drinken en roken op de dagen rondom de operatie. Daarnaast maken we met u afspraken over hoe u op die dagen uw medicijnen gebruikt.

Onderzoek naar BRMO

Voor de operatie onderzoeken wij of u bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) bij u draagt. De bekendste BRMO zijn MRSA en VRE. Ze worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. In het ziekenhuis zijn veel zieke mensen bij elkaar opgenomen. Hierdoor is de kans op verspreiding groot. Daarom zijn we extra voorzichtig en nemen we een aantal vragen met u door.

Hoe bereidt u zich voor?

Bloedverdunners

Bespreek het gebruik van bloedverdunners altijd met uw behandelend arts. Als u medicijnen gebruikt, neem dan een actueel medicijnoverzicht of medicijnpaspoort mee.

Stoppen met roken

Roken raden we af vanaf zes weken vóór tot zes weken na de operatie. Roken vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing.

Vervoer naar huis

U kunt na de operatie niet zelf autorijden; regelt u dus van tevoren vervoer naar huis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: