Rugpijn
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Thoracaal radiculair pijnsyndroom

Wat is thoracaal radiculair pijnsyndroom?

Bij thoracale radiculaire pijn wordt de pijn veroorzaakt door één of meerdere zenuwen, die uit het ruggenmerg door de wervelkolom gaat en dan langs de ribben loopt. Zo’n zenuw kan om onduidelijke redenen geïrriteerd zijn geraakt, wat pijn kan veroorzaken.

De pijn is stekend, schietend, brandend van aard en is soms continu aanwezig. Meestal is de pijn beperkt tot één flank.

Behandeling

U bepaalt samen met uw behandelend arts wat voor u de beste behandeling is. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk:

  • Behandelen met medicijnen
    Lees meer op de pagina Zenuwpijn behandelen met medicijnen.
  • TENS: Transcutane Elektrische Zenuw Stimulatie
    Lees meer op de pagina TENS-behandeling.
  • Injectie van de aangedane zenuw
    Hierbij wordt eerst bepaald welke zenuw de pijn veroorzaakt door het verrichten van proefblokkades. Bij een proefblokkade wordt alleen een klein beetje plaatselijke verdoving ingespoten bij de vermoedelijk pijnlijke zenuw. Als hierna de pijn duidelijk verminderd is, kan die zenuw de veroorzaker van de pijn zijn. Er volgt dan een gepulseerde radiofrequente behandeling van de zenuwwortel, ook wel PRF behandeling genoemd. Er wordt een naald ingebracht op de plek waar die zenuw uit de wervelkolom komt. Als de naald op de goede plek zit, wordt dat gecontroleerd door kleine “stroomstootjes”: u ervaart dit als een kloppend of kriebelend gevoel. Via de ingebrachte naald word de zenuw met kleine stroompulsjes behandeld. Deze zenuw zal daarna de pijnprikkel minder goed kunnen geleiden en de pijn kan dan afnemen. Deze behandeling gebeurt met behulp van röntgen en onder plaatselijke verdoving.

Behandeling van chronische pijn

Het Rijnstate Pijncentrum behoort tot de drie grootste pijncentra van Nederland. Onze pijnspecialisten en -verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in verschillende behandelingen die uw pijn verlichten of wegnemen. Zij zijn specialist in de toepassing van neuromodulatie bij lage rug- en beenpijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: