Rugpijn
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Discogene pijn

Wat is discogene pijn?

Discogene lage rugpijn is een vorm van rugpijn waarbij de pijn vanuit de tussenwervelschijf komt. De rugpijn kan uitstralen naar de benen. De pijn wordt veroorzaakt door discus hernia (uitpuiling van tussenwervelschijf) of door ouderdom en slijtage.

Om zeker te zijn dat de pijn uit één of meerdere van de tussenwervelschijven komt moet er eerst een lumbale discografie gedaan worden: bij een lumbale discografie worden meerdere tussenwervelschijven onderzocht. Elke tussenwervelschijf wordt aangeprikt en met een contrastmiddel wordt de tussenwervelschijf in beeld gebracht. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van de onderste tussenwervelschijven. Bij het inspuiten van het contrast wordt op uw reactie gelet. Wanneer u pijn aangeeft, weet de behandelend arts welke tussenwervelschijf de oorzaak van de pijn geeft.

Behandeling van chronische pijn

Het Rijnstate Pijncentrum behoort tot de drie grootste pijncentra van Nederland. Onze pijnspecialisten en -verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in verschillende behandelingen die uw pijn verlichten of wegnemen. Zij zijn specialist in de toepassing van neuromodulatie bij lage rug- en beenpijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: