Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Rijnstate Poli-apotheken

Rijnstate Poli-apotheken zijn bedoeld voor patiënten die een recept krijgen van een medisch specialist in Rijnstate. Ook voor een recept van een andere arts, zoals uw huisarts of een medisch specialist uit een ander ziekenhuis, kunt u bij ons terecht. 

Rijnstate Poli-apotheek Arnhem 

Als u Rijnstate Arnhem binnenkomt via de hoofdingang, vindt u de Rijnstate Poli-apotheek Arnhem meteen aan de linkerkant. U kunt hier direct na een polikliniekbezoek terecht voor uw geneesmiddelen. Ook na uw ontslag uit het ziekenhuis, kunt u hier uw medicatie ophalen. 

Rijnstate Poli-apotheek Elst 

In Rijnstate Elst vindt u Rijnstate Poli-apotheek Elst. U kunt hier direct na een polikliniekbezoek terecht voor uw medicijnen.
Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 

Rechtstreeks declareren 

De Rijnstate Poli-apotheek kan geneesmiddelen die worden vergoed rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit gaat net als bij uw eigen apotheek. 

Gegevensuitwisseling 

De medewerkers van de Rijnstate Poli-apotheek zullen vragen of u nog andere geneesmiddelen gebruikt en of u een eventuele allergie heeft voor geneesmiddelen. Als u niet precies weet welke medicijnen u gebruikt, vragen onze medewerkers dit voor u na bij uw eigen apotheek. Daarna controleren zij of de voorgeschreven geneesmiddelen gebruikt kunnen worden samen met uw andere medicijnen. 

Landelijk Schakelpunt 

U kunt bij de Rijnstate Poli-apotheek geneesmiddelen afhalen en daarnaast bij uw eigen apotheek blijven. Er kunnen gegevens worden uitgewisseld met uw vaste apotheek (in Nederland). Dat gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een besloten en beveiligd computernetwerk voor zorgverleners waarmee medicatiegegevens en labwaardes uitgewisseld kunnen worden. Voor deze gegevensuitwisseling moet u eenmalig toestemming geven, zowel bij uw eigen apotheek als bij de Rijnstate Poli-apotheek. Bij de gegevensuitwisseling via het LSP worden de voorgeschreven privacyregels in acht genomen.
Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de informatie over het LSP op onze website. U kunt ook vragen naar de folder ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ van de KNMP (de beroepsorganisatie van apothekers). 

Actueel medicatieoverzicht 

Tip: Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Dit is een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt. U kunt dit overzicht opvragen bij uw eigen apotheek. Ook voor uw medisch specialist is het handig als u een actueel medicatieoverzicht bij zich heeft. 

Korte lijnen met medisch specialisten 

De Rijnstate Poli-apotheek heeft korte lijnen (nauw contact) met de medisch specialisten van Rijnstate. Eventuele vragen over een recept kunnen daarom snel worden beantwoord. De nauwe samenwerking met de specialisten heeft nog een voordeel: het assortiment in de apotheek is aangepast aan de medicijnen die in Rijnstate worden voorgeschreven. Hierdoor zijn de geneesmiddelen bij de Rijnstate Poli-apotheek bijna altijd op voorraad. 
Sommige geneesmiddelen moeten op maat worden gemaakt. Deze kunt u dan één of twee dagen later ophalen bij de Rijnstate Poli-apotheek of bij u thuis laten bezorgen. 

Heeft u vragen over medicijnen? 

U kunt met vragen over geneesmiddelen altijd bij ons terecht. Ook als u geen recept voor medicijnen heeft. De apothekersassistenten en de apothekers geven graag antwoord op uw vragen. Als u wat uitgebreider wilt praten, kan dat in een aparte ruimte waar u meer privacy heeft. 

Medicijnen voor zelfzorg 

Voor ‘kleine kwalen’ (zoals een koortslip of een verkoudheid) heeft de Rijnstate Poli-apotheek zelfzorgmiddelen. De medewerkers van de apotheek kunnen u vertellen welke middelen u kunt gebruiken en wanneer u beter kunt overleggen met een arts. 

Dienstapotheken 

Buiten de openingstijden van de Rijnstate Poli-apotheken kunt u voor spoedeisende geneesmiddelen terecht bij een van de dienstapotheken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: