Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Rijnstate Poli-apotheek Velp

In Rijnstate Velp vindt u Rijnstate Poli-apotheek Velp, op de begane grond van het ziekenhuis. U kunt hier direct na een polikliniekbezoek terecht voor uw geneesmiddelen.

Rijnstate Poli-apotheek Velp is bedoeld voor patiënten die een recept krijgen van een medisch specialist in Rijnstate. Ook voor een recept van een andere arts, zoals uw huisarts of een medisch specialist uit een ander ziekenhuis, kunt u bij ons terecht. 

Rechtstreekse declaratie 

Net als uw eigen apotheek kan de Rijnstate Poli-apotheek geneesmiddelen die worden vergoed, rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.

Gegevensuitwisseling 

De medewerkers van de Rijnstate Poli-apotheek zullen vragen of u nog andere geneesmiddelen gebruikt en of er sprake is van een eventuele allergie voor geneesmiddelen. Als u niet precies weet welke medicijnen u gebruikt, vragen zij dit voor u na bij uw eigen apotheek. Vervolgens gaan zij na of de voorgeschreven geneesmiddelen samen gebruikt kunnen worden met uw andere medicijnen. 

U kunt bij de poli-apotheek geneesmiddelen afhalen en daarnaast bij uw eigen apotheek blijven. De poli-apotheek brengt uw apotheek namelijk op de hoogte van de verstrekte geneesmiddelen. Zo blijft uw medicatiedossier compleet. 

Voor de apotheken in de regio Arnhem en omgeving vindt deze gegevensuitwisseling plaats via een besloten en beveiligd computernetwerk. Voor apotheken buiten deze regio vindt de uitwisseling per fax plaats. Hierbij worden de voorgeschreven privacyregels in acht genomen.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de folder ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ van de beroepsorganisatie van apothekers KNMP. Vraag hiernaar bij uw apotheek.

Belangrijk: 
Breng een actueel medicatieoverzicht mee.
Ook voor uw medisch specialist is het handig als u een actueel medicatieoverzicht bij zich heeft.
U kunt voor dit overzicht terecht bij uw eigen apotheek.

Korte lijnen 

De Rijnstate Poli-apotheek heeft korte lijnen met de medisch specialisten van Rijnstate,. Eventuele vragen over een recept kunnen daarom snel worden opgelost. De nauwe samenwerking met de specialisten heeft daarnaast als voordeel dat het assortiment in de apotheek is aangepast aan de medicijnen die in Rijnstate worden voorgeschreven. Hierdoor zijn de geneesmiddelen bij de poli-apotheek bijna altijd op voorraad. Sommige geneesmiddelen moeten op maat worden gemaakt. Deze kunt u dan één of twee dagen later ophalen bij de poli-apotheek of bij u thuis laten bezorgen. 

Voorlichting 

Ook als u geen recept heeft, kunt u met vragen over geneesmiddelen bij ons terecht. De assistenten en de apothekers staan u graag te woord. Als u wat uitgebreider wilt praten, is hiervoor een aparte ruimte met meer privacy. 

Zelfzorg 

Voor ‘kleine kwalen’ (zoals een koortslip of een verkoudheid) heeft de Rijnstate Poli-apotheek zelfzorgmiddelen in het assortiment. De medewerkers van de apotheek kunnen u vertellen welke middelen u kunt gebruiken en wanneer u beter een arts kunt raadplegen.

Openingstijden en bereikbaarheid 

Rijnstate Poli-apotheek Velp
President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp

Telefoon: 088 - 005 5882
Fax: 088 - 005 5883
E-mail: poli-apotheekvelp@rijnstate.nl

Rijnstate Poli-apotheek Velp is geopend op: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. U kunt de poli-apotheek bereiken via de hoofdingang van Rijnstate Velp.

Dienstapotheken 

Buiten de openingstijden van de Rijnstate Poli-apotheek kunt u voor spoedeisende geneesmiddelen terecht bij een van de onderstaande dienstapotheken.

Locatie Arnhem Noord (Rijnstate Arnhem) 
Wagnerlaan 55 (volg de borden Spoedeisende Hulp)
6815 AD Arnhem
Tel: 026 - 202 08 00

Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 8.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen 24 uur per dag.

Locatie Arnhem-Zuid (Zorgcentrum Eldenstaete) 
Mr. D.U. Stikkerstraat 122
6842 CW Arnhem
Tel: 026- 3214882

Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen van 8.30 tot 23.00 uur.

Locatie Zevenaar (Rijnstate Zevenaar) 
Hunneveldweg 14B
6903 ZN Zevenaar
Tel: 0316- 200 036

Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen van 8.30 tot 23.00 uur.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: