Prostaatverwijdering
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Naar huis en nazorg

Hoelang u in het ziekenhuis blijft, hangt af van hoe de operatie en uw herstel gaan. Als u zich goed voelt, mag u de dag na de operatie weer naar huis. Soms mag dat zelfs al op de dag van de operatie. Uw uroloog bespreekt dit van tevoren met u. Wij helpen u om zo snel en comfortabel mogelijk te herstellen. Het is belangrijk dat u zich daar zelf ook actief voor inzet. 

Tijdens de operatie heeft u een katheter gekregen voor het afvoeren van de urine. Dit is een plastic slangetje dat via de plasbuis in de blaas wordt aangebracht. Met deze katheter gaat u enkel dagen naar huis. Hierdoor kan de nieuwe aanhechting van de plasbuis aan de blaas beter genezen. Van de verpleegkundige krijgt u een katheterpakket met beenzakken en nachtzakken, om de urine in te laten aflopen. De verpleegkundige geeft hier uitleg over. Bekijk voor meer informatie de instructievideo’s over beenzakken en nachtzakken.

Het kan gebeuren dat u aandrang voelt om te plassen. Dit is normaal. Maar het kan lekkage langs de katheter geven. Als u hier veel last van heeft, bel dan met uw uroloog. Als de katheter niet afloopt en u drinkt wel voldoende, bel dan ook met het ziekenhuis.

Een dag nadat u bent thuisgekomen, belt de verpleegkundige u om te vragen hoe het met u gaat. 

Ongeveer 3 tot 5 dagen na de operatie verwijderen we de katheter op de polikliniek Urologie. U krijgt hiervoor een afspraak mee vanaf de afdeling.

 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: