Proefblokkade van het ganglion stellatum
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Behandeling

Waar vindt de behandeling plaats? 

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, in Rijnstate Elst. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip. Een verpleegkundige brengt u naar de behandelkamer en haalt u na de behandeling ook weer op. U blijft dan nog even ter controle in het Pijncentrum.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal maximaal 15 minuten. De totale tijd die u doorbrengt in het Pijncentrum wisselt van een half uur tot hooguit 1,5 uur.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij een (proef)blokkade van het ganglion stellatum plaatst uw anesthesioloog een naaldje in de hals naast de adamsappel. Dat gebeurt met behulp van röntgenbeelden. Zo kunnen we heel precies bepalen waar het naaldje moet worden ingebracht. De anesthesioloog controleert de positie van het naaldje door contrastvloeistof in te spuiten. Daarna krijgt u plaatselijk een verdovingsmiddel toegediend om uw ganglion stellatum te verdoven.

Behandeling vanwege ernstige opvliegers

Krijgt u deze behandeling vanwege ernstige opvliegers? Dan krijgt u een sterker verdovingsmiddel. Als het nodig is, kunnen we de behandeling na 6 tot 8 weken herhalen.

Behandeling vanwege pijn

Het effect van de proefblokkade houdt een paar uur aan. Als de proefblokkade goed werkt bij u, krijgt u een nieuwe afspraak voor de definitieve behandeling. De behandeling kan als het nodig is herhaald worden.

Het kan ook zinvol zijn om de zenuwknoop te behandelen met radiofrequente stroom (RF-stroom). Met deze continu-stroom wordt de zenuwknoop verhit en uitgeschakeld. Als dit voor u zinvol is, bespreekt uw anesthesioloog dit met u.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Resultaat bij behandeling van opvliegers

U heeft na de behandeling een aantal weken tot maanden veel minder opvliegers en ze zijn ook minder ernstig.

Resultaat bij behandeling van pijnklachten

Vaak merkt u meteen dat uw pijn minder wordt en dat de doorbloeding van uw hand verbetert. Uw hand wordt daardoor warm. Soms duurt het een paar dagen voordat u dit merkt.

Uw arts of verpleegkundig specialist belt u om het effect van de behandeling met u te bespreken. Het kan nodig zijn dat we de behandeling herhalen.

 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: