Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

PRF-behandeling van een ribzenuw

Een PRF-behandeling van een ribzenuw is een behandeling tegen pijn. Hierbij maken we gebruik van korte stroomstootjes (Pulsed RF). Deze stroomstootjes beïnvloeden de pijngeleiding van de zenuw. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Waar vindt de behandeling plaats?

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, op de eerste etage van Rijnstate in Velp. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip. Een verpleegkundige brengt u naar de behandelkamer en haalt u na afloop van de behandeling ook weer op. U blijft dan nog even ter controle in het Pijncentrum.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal maximaal vijftien minuten. De totale tijd die u doorbrengt in het Pijncentrum wisselt van een half uur tot hooguit twee uur.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst wordt uw huid lokaal verdoofd. Dan plaatst de anesthesioloog een naald bij de te behandelen zenuw. Dit gebeurt met behulp van röntgenbeelden. Soms wordt gebruikgemaakt van echo-apparatuur. Met kleine ‘teststroompjes’ wordt gecontroleerd of de naald goed staat. Vervolgens behandelt de anesthesioloog de zenuw met radiofrequente golven. Hierbij wordt gebruikgemaakt van ‘pulsed RF’ (PRF). Deze stroomstootjes beïnvloeden de pijngeleiding van de behandelde zenuw. Hierdoor wordt de pijn minder. 

Wat is het resultaat van de behandeling?

Het resultaat van de behandeling is pas na enkele dagen tot weken te beoordelen. Soms is een extra behandeling nodig. Tijdens een controleafspraak bespreekt de verpleegkundige of de specialist dit met u.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: