Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Post operatieve zorg op de Medium Care

Binnenkort wordt u geopereerd. Na de operatie heeft u extra zorg en bewaking nodig, daarom ligt u minimaal één nacht op de afdeling Intensieve Zorg 2, ook wel Medium Care genoemd. 

Informatie voor patiënten van Rijnstate Arnhem/ Velp

Na de operatie 

Na de operatie ligt u enige tijd op de uitslaapkamer. Vervolgens wordt u door een verpleegkundige van de Medium Care opgehaald. U komt daar op een twee- of vierpersoonskamer te liggen. Op deze afdeling wordt gemengd verpleegd.

Intensieve zorg en bewaking 

Na de operatie kunt u verbonden zijn met een aantal slangen, onder andere in uw blaas voor afvoer van urine en in uw arm voor toediening van vocht. Tevens ligt u aan de monitor. Dit apparaat meet en bewaakt uw bloeddruk, uw hartritme en het zuurstofgehalte in uw bloed. Infuusvloeistof en medicijnen kunnen worden toegediend via een pomp. Omdat de apparatuur geluid maakt, kan het rumoerig zijn op de afdeling. 

Uw verpleegkundig dossier bevindt zich op uw kamer, achter uw bed. 

Zodra u aangesloten bent op de monitor en alle operatiegegevens verwerkt zijn, belt de verpleegkundige die verantwoordelijk voor u is, uw eerste contactpersoon. Deze verpleegkundige komt regelmatig op uw kamer voor controle en om te informeren hoe het met u gaat.

Benodigdheden / persoonlijke spullen 

De verpleegkundige van de afdeling waar u bent opgenomen, zorgt ervoor dat de spullen, die u nodig heeft, naar de Medium Care worden gebracht. Wilt u daarom de volgende spullen klaarleggen, voordat u naar de operatiekamer gaat: 

  • toiletartikelen als kam, tandenborstel, tandpasta en scheerapparaat;
  • pyjama of nachtjapon;
  • bril;
  • gehoorapparaat;
  • gebitsprothese;
  • medicijnen die niet door het ziekenhuis worden verstrekt;
  • eventueel een boek of tijdschrift om te lezen;
  • koptelefoon;
  • eventueel oordopjes.

Uw TV-aansluiting verhuist mee naar uw nieuwe kamer. Wanneer u een telefoonaansluiting bij uw bed heeft, krijgt u het telefoonnummer dat bij uw nieuwe kamer hoort. Geeft u dit nieuwe telefoonnummer door aan uw familieleden/contactpersonen.

Visite lopen 

Dagelijks rond 16.30 uur komen de assistent anesthesie en de arts-assistent chirurgie visite lopen. Zij maken afspraken voor de komende avond en nacht.

De volgende ochtend komt de arts-assistent chirurgie visite lopen. Deze bepaalt of u terug mag naar de verpleegafdeling. In dat geval wordt u in de loop van de ochtend opgehaald door een verpleegkundige van de verpleegafdeling. 

Bezoek 

De bezoektijden op de afdeling Medium Care zijn dagelijks van 13.30 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.

Het is in uw belang en het belang van uw medepatiënten, dat er niet meer dan twee bezoekers bij u aanwezig zijn. Zijn er meerdere bezoekers, dan wordt hen vriendelijk verzocht elkaar af te wisselen. Na overleg met de verpleegkundige kunt u in bepaalde gevallen bezoek ontvangen buiten de bezoekuren om.

Om hygiënische redenen zijn bloemen op de afdeling Medium Care niet toegestaan.

Inlichtingen aan familie 

De afdeling Medium Care is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. De eerste contactpersoon kan de afdeling op elk tijdstip van de dag of de nacht bellen voor informatie, bij voorkeur vóór 07.15 en na 10.00 uur ‘s morgens. Aan de contactpersoon geven wij in principe alleen algemene informatie. Medisch-inhoudelijke gegevens delen wij alleen met de contactpersoon als de patiënt hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.

Tot slot 

U kunt de dag voor/van de operatie komen kijken op de afdeling Medium Care. Een verpleegkundige laat u dan de kamer met de bewakingsapparatuur zien en beantwoordt uw vragen. De verpleegkundige van uw afdeling kan hiervoor een afspraak maken. 
De medewerkers van de afdeling Medium Care wensen u een goed verblijf toe. 

Telefoonnummer 

Afdeling Intensieve Zorg 2 / Medium Care: 088 - 005 69 71.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: