Poliklinische ingrepen Plastische Chirurgie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voor de behandeling

Hoe bereidt u zich voor? 

Eten en drinken 

U hoeft voor ingrepen op de polikliniek Plastische Chirurgie niet nuchter te zijn. Dit betekent dat u vooraf gewoon kunt eten en drinken.

Medicijnen

Als u medicijnen gebruikt of ergens overgevoelig voor bent (bijvoorbeeld pleisters, jodium), is het belangrijk dat u dit aan de arts of verpleegkundige vertelt. Als u antistollingsmiddelen gebruikt, neem dan contact op met de polikliniek. Als u de neiging heeft om snel flauw te vallen, geef dit dan ook door. De arts kan hier dan rekening mee houden.

Als u niet kunt komen

Bent u ziek of kunt u om een andere reden echt niet komen naar uw afspraak? Laat dit dan zo vroeg mogelijk aan ons weten. Dan kunnen we misschien nog een andere patiënt in uw plaats inplannen.

Hygiëne

Het is belangrijk dat u het gebied of lichaamsdeel waar de ingreep plaatsvindt thuis goed wast. Zorg dat u geen sieraden draagt. Nagels moeten kort, schoon en ongelakt zijn.

Makkelijke kleding

Omdat na een ingreep vaak een verband wordt aangelegd, is het verstandig makkelijke kleding te dragen. Bijvoorbeeld kleding met wijde mouwen en/of pijpen, die ruimte laten voor
een verband.

Vervoer naar huis

Uw arts vertelt u vooraf of nu na de behandeling een auto of fiets mag besturen. Sommige mensen zijn na de ingreep wat licht in het hoofd of voelen zich wat duizelig. We raden u aan om vooraf vervoer naar huis te regelen. In geval van een ingreep aan uw voet of been: zorg dat u geen lange afstanden hoeft te lopen of langdurig hoeft te staan.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: