Poliklinische ingrepen Plastische Chirurgie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De behandeling

Hoe verloopt de ingreep op de polikliniek?

Hoe de ingreep precies bij u wordt uitgevoerd, hangt af van wat er bij u nodig is. De arts heeft dit op het spreekuur met u besproken. Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u deze voor de ingreep nog stellen.

Verdoving

Als er voor een ingreep verdoving nodig is, kan dit plaatselijk met behulp van één of meerdere verdovingsprikken rond het te behandelen gebied. Deze verdoving duurt zo'n twintig tot veertig minuten. Als de behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving, kunt u erna meestal snel weer naar huis.

Bloedleegte

Soms is voor de ingreep 'bloedleegte' nodig. Dit betekent dat de ingreep plaatsvindt in een bloedloos gebied. We bereiken dat door het bloed uit het operatiegebied weg te masseren. Met een opgepompte bloeddrukband houden we het gebied vervolgens 'bloedleeg'. Zo'n bloedleegteband geeft een strak gevoel om de arm. Aan het eind van de ingreep wordt de band verwijderd, zodat het bloed weer kan doorstromen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: