Polikliniek voor kinderen met obesitas
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De afspraak

Tijdens je eerste afspraak in het ziekenhuis doen we een aantal onderzoeken. Hier lees je wat je kunt verwachten tijdens deze afspraak.

Bloeddruk meten

Bij iedere afspraak wordt je bloeddruk gemeten. Dit wordt gedaan door een band om je arm, die zich volpompt waardoor deze even heel strak om je arm komt en daarna vanzelf weer leegloopt. De bloeddrukwaarde bespreken we tijdens het gesprek. Soms is het nodig een te hoge bloeddruk te behandelen met medicijnen.

Bloedafname

Na het eerste gesprek wordt er vaak ook bloed onderzocht. Hiermee bekijken we verschillende waarden in jouw lijf, die we 6 weken later telefonisch bespreken. Soms wijzen deze bloeduitslagen op een probleem waarvoor we medicijnen starten of andere onderzoeken moeten doen. Het onderzoek van het bloed doen we daarna ieder jaar ter controle. Soms is het nodig om vanuit het bloedonderzoek vervolgonderzoek te doen of medicatie te starten.

DNA-onderzoek

Als er verdenking bestaat op een zeldzame erfelijke afwijking, wordt bij de bloedafname ook DNA-onderzoek uitgevoerd. De uitslag hiervan is na drie maanden bekend en wordt telefonisch of tijdens het volgende consult op de poli meegedeeld. Bij heel weinig kinderen vinden we een oorzaak voor obesitas in het erfelijk materiaal. Soms volgt dan een verwijzing naar een klinisch geneticus.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: