Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Polikliniek voor kinderen met obesitas

Er staat een afspraak gepland in Rijnstate. In dat gesprek gaan we het hebben over jouw leven en het belang van gezond gewicht. De afspraak is ingepland met een van de experts voor obesitas, een kinderarts of een verpleegkundig specialist.

Tijdens dit gesprek gaan we op zoek naar eventuele oorzaken en gevolgen van extra kilo’s. We doen dit door veel vragen te stellen over jou, je gezin en jullie naaste familieleden.

Ook doen we een lichamelijk onderzoek. Hierna maken we een plan. In dit plan staat welke onderzoeken we gaan doen, wie jou en je ouders het best kan begeleiden bij obesitas en wanneer wij weer contact hebben. De meeste kinderen zullen een tijd lang onder behandeling blijven van de polikliniek voor kinderen met obesitas. Soms wordt het expertisecentrum Kinderobesitas erbij betrokken. We leggen onder het kopje Samenwerking uit wanneer dat gebeurt.

Het belangrijkste

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij weet en merkt dat wij je zien en horen. Je hebt misschien een lange weg te gaan, maar jij staat er niet alleen voor!

Visie
Het Rijnstate expertisecentrum kinderobesitas: je gids op weg naar een gezonde toekomst

Missie
Wij gidsen de patiënt op basis van onze medische expertise middels integrale zorg door een regionaal netwerk van professionals die optimaal samenwerken. Binnen dit zorglandschap bieden wij 360 graden zorg op maat met als doel de patiënt te bekrachtigen de regie te nemen bij het verwezenlijken van een gezonde levensstijl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: