Pijnbestrijding rondom uw operatie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Pijnmedicatie

Wanneer krijgt u pijnmedicatie?

Uw lichaam maakt zelf stofjes aan die pijnstillend werken. Rondom een operatie is dit vaak niet genoeg en dan is extra pijnstilling nodig.
Pijnmedicatie wordt voorgeschreven door uw arts. De medicatie is opgebouwd volgens een bepaald schema. U krijgt altijd basismedicatie. Als de pijn voor u daarmee nog niet acceptabel is, krijgt u ook aanvullende medicatie.

Neem de basismedicatie op vaste tijden in. Ook als de pijn voor u op dat moment acceptabel is. Als u de medicatie pas inneemt als de pijn hevig is, heeft u meer medicatie nodig.

Wat kunnen de bijwerkingen zijn?

Pijnmedicatie geeft kans op bijwerkingen, zoals misselijkheid, verstopping of sufheid. We gaan deze bijwerkingen zo veel mogelijk tegen. Bovendien geven we u pijnmedicatie op maat, dus afgestemd op uw situatie. Dat verkleint de kans op complicaties. Hiermee voorkomen we dat u langer in het ziekenhuis moet blijven.

Een paar dagen na de operatie neemt de pijn af. In overleg met uw arts en verpleegkundige kunt u de pijnmedicatie dan afbouwen.

Wij proberen uw pijn zo goed mogelijk te bestrijden. Het is niet altijd mogelijk uw pijn helemaal weg te nemen. We willen samen met u uw pijn zoveel mogelijk verminderen, zodat de pijn uw herstel niet in de weg staat.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: