Pijnbehandeling volgens Racz
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Bijwerkingen en complicaties

Wat kunnen bijwerkingen zijn?

  • De verdovingsvloeistof zorgt er op de dag van de behandeling voor dat u minder gevoel en kracht in uw benen heeft. Wees daarom voorzichtig als u opstaat. Maak als het nodig is gebruik van een rolstoel als u naar huis gaat.
  • De behandeling zorgt soms voor wat napijn. Deze pijn kan een paar weken duren, maar verdwijnt bijna altijd weer. Voor de pijn kunt u een pijnstiller innemen zoals paracetamol. In de bijsluiter leest u hoe veel pijnstillers u mag slikken.
  • Door de corticosteroïdeninjectie kunnen vrouwen last krijgen van opvliegers. Ook kan de menstruatie korte tijd verstoord zijn.
  • Gebruikt u de anticonceptiepil? Dan is er een kleine kans dat deze minder goed werkt na de behandeling. Dit duurt tot uw eerstvolgende menstruatie.
  • Patiënten met suikerziekte merken soms na de injectie dat hun bloedsuikers tussen de twee en zes dagen verhoogd zijn. We raden u aan uw bloedsuikers de eerste week extra te controleren.

Welke complicaties kunnen voorkomen?

Wij voeren de behandeling zorgvuldig uit. Toch is er een kleine kans dat u een complicatie krijgt.

  • U kunt een infectie of een bloeding krijgen op de plaats van de injectie. Dat komt bijna nooit voor.
  • U kunt een allergische reactie krijgen. Dat komt bijna nooit voor.
  • De verklevingen en het ruggenmergvlies liggen heel dicht op elkaar. Hierdoor komt het soms voor dat het ruggenmergvlies aangeprikt wordt. U kunt dan last krijgen van hoofdpijn, die meestal vanzelf verdwijnt. Heeft u last van hoofdpijn, dan raden we u aan veel te drinken en een paar dagen plat te liggen. Is de hoofdpijn na één week niet verdwenen? Neemt u dan contact op met uw arts voor verdere behandeling.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: