Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Pijnbehandeling van zenuwen bij de knie

U heeft pijn in uw knie. Daarom heeft u samen met uw arts besloten dat u een behandeling krijgt van de zenuwen bij het kniegewricht. Dit noemen we ook wel een Genicularis-behandeling. Deze behandeling is voor patiënten met chronische pijn in de knie, bijvoorbeeld door artrose of na een knievervanging. Het gaat om een blokkade van 3 zenuwen rondom de knie. Door deze zenuwen te blokkeren, wordt de pijn in uw knie minder.

Proefblokkade

Soms doen we vóór de Genicularis-behandeling een proefblokkade die ongeveer 10 minuten duurt. Dit houdt in dat we een lokaal verdovingsmiddel (lidocaïne) inspuiten.

Heeft dit een goed resultaat? Dan krijgt u bij een vervolgafspraak een behandeling met radiofrequente stroom (RF) of met behulp van medicijnen (Fenol). De behandeling vermindert de pijn voor langere tijd. Voor de proefblokkade mag u gewoon eten en drinken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: