Voorbereiding
Hoe bereidt u zich voor?
Niet eten en drinken
Voor de behandeling moet u nuchter blijven. Dat wil zeggen dat u niet mag eten en drinken voor de behandeling. Dit is belangrijk omdat u voor de behandeling waarschijnlijk een roesje (sedatie) krijgt. Als u wel heeft gegeten of gedronken, kan de behandeling niet doorgaan. Houdt u zich daarom aan de volgende regels:
- Tot 6 uur voor uw afspraak mag u een lichte maaltijd eten, bijvoorbeeld een beschuitje met een kop thee. De laatste 6 uur voor uw afspraak mag u niets meer eten.
- Tot 2 uur voor uw afspraak mag u alleen water drinken. De laatste 2 uur voor uw afspraak mag u niets meer drinken.
- Uw medicijnen mag u innemen tot 1 uur voor uw afspraak. Het laatste uur voor uw afspraak mag u geen medicijnen innemen.
Bloedverdunners
Gebruikt u bloedverdunners waarvoor u onder controle bent bij de trombosedienst, zoals Sintrom, Marcoumar of acenocoumarol? Dan moet u hier waarschijnlijk mee stoppen voor de behandeling. Doe dit in overleg met uw arts en de trombosedienst.
Gebruikt u bloedverdunners buiten de trombosedienst om, zoals Ascal, acetylsalicylzuur, Persantin, Plavix, dabigatran, rivaroxaban of apixaban? Uw arts vertelt u of u met deze medicijnen moet stoppen voor de behandeling.
Koorts
Als u voor of op de dag van de behandeling koorts heeft (38 graden of meer) of ernstig verkouden bent, laat dit dan vóór de behandeling weten aan uw arts.
Douchen
Wij adviseren om ’s morgens voor uw bezoek aan het ziekenhuis te baden of douchen.
Make-up
Gebruik geen make-up. De kleur van uw huid geeft de arts tijdens de behandeling belangrijke informatie over uw gezondheid.
Sieraden
Draag geen sieraden of piercings wegens kans op ernstige brandwonden.
Meenemen naar het ziekenhuis
U neemt mee:
- uw Rijnstatekaart
- uw inschrijvingsbewijs van uw ziektekostenverzekering
- medicijnen die u gebruikt
- pantoffels en eventueel een ochtendjas
- het telefoonnummer van een contactpersoon (familie, vrienden, buren), die we als het nodig is kunnen bellen
- iets om u mee bezig te houden, zoals een tijdschrift.
Vervoer naar huis
Zorg ervoor dat iemand u na ontslag uit het ziekenhuis naar huis brengt. Zelf autorijden of reizen met het openbaar vervoer raden wij absoluut af.
Hulp eerste nacht thuis
Wij adviseren u voor de eerste nacht iemand te regelen die u kan helpen. Vraag aan iemand in uw omgeving of zij voor u willen klaarstaan als het nodig is.