Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Pijn behandelen met een ketamine-infuus

Een behandeling met een ketamine-infuus is een behandeling tegen pijn. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Wat is ketamine?

Ketamine is een geneesmiddel dat de overgevoeligheid van het centrale zenuwstelsel onderdrukt. Het middel gaat via uw bloed naar het centrale zenuwstelsel. Daar blokkeert het uw zenuwcellen, waardoor u minder pijn voelt.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandeling wordt gebruikt bij pijn door posttraumatische dystrofie of chronische zenuwpijn.

Waar vindt de behandeling plaats?

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, op de eerste etage van Rijnstate Velp. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer drie uur.

Hoe verloopt de behandeling?

U ligt tijdens de behandeling in bed. Een verpleegkundige brengt het infuus (een flexibel buisje) aan in uw arm en sluit de medicijnen hierop aan via een pomp. De verpleegkundige controleert regelmatig uw ademhaling, pols en bloeddruk.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Na een paar dagen of weken merkt u of de behandeling uw pijn vermindert. Dit verschilt per persoon. Tijdens de volgende afspraak op het Pijncentrum bespreekt u met uw arts hoe het met u gaat.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: