Pigmentvlekken
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Mogelijke behandelingen

Pigmentvlekken kunnen we snel, veilig en bijna zonder pijn behandelen met de Candela GentleLase Pro-U alexandrite laser of de Candela Nordlys.

Behandeling van pigment met laser en/of IPL

Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt de behandelingen tussen de vijf en 30minuten. De huid bevat pigment (melanine). De pigmentcellen absorberen de laserflitsen. In de huid wordt laserlicht omgezet in warmte. Hierdoor wordt het pigment kapot gemaakt. Dit gebeurt binnen een duizendste van een seconde. Uw lichaam heeft na de behandeling tijd nodig om het pigment op te ruimen. Het pigment kan in de dagen na de behandeling (donkerder) verkleuren en een dun korstje worden. Dit is een normale reactie. Daarna wordt de huid lichter.

Is de behandeling pijnlijk?

U hoeft voor deze behandelingen niet verdoofd te worden. Het gevoel is vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat op uw huid wordt geschoten. Hierna voelt uw huid een paar minuten warm aan. Na de behandeling is uw huid rood en kan branderig aanvoelen.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig en wat zijn de kosten?

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van het deel van uw huid dat behandeld wordt en de ernst van de aandoening. Over het algemeen zijn er twee tot vier behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een rustperiode van minimaal vier tot zes weken.
Pigmentvlekken worden behandeld vanaf €75,-. Soms is er een vergoeding van de kosten mogelijk bij uw zorgverzekeraar, kijk hiervoor in uw eigen polisvoorwaarden. Vergoeding van cosmetische huidbehandelingen vallen altijd in uw aanvullende verzekering.

Bekijk alle prijzen

Hoe weet u zeker dat de behandelingen veilig zijn?

De Candela GentleLase Pro-U laser en de Candela Nordlys zijn vooraf uitgebreid getest. In samenwerking met deskundige artsen zijn er studies gedaan naar de veiligheid van beide apparaten en naar het resultaat van de behandelingen ermee. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in medische tijdschriften.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: