Pavlik-bandage bij een kind met heupdysplasie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de behandeling

Tijdens de behandeling gaat de ontwikkeling van uw kind gewoon door. Ook met gespreide benen kan uw kind leren zitten, omdraaien en kruipen. De volgorde van ontwikkeling is bij een kind met een bandage vaak wel anders.

Als een kind toch wat achterstand oploopt, haalt het deze vaak snel weer in. Wel duurt het vaak langer voordat uw kind de benen weer helemaal kan strekken. Dit komt doordat de benen lang in de spreidstand hebben gestaan. Uiteindelijk heeft dit geen invloed op het leren lopen.

Na de behandeling heeft een kind vaak minder controle over de balans van de romp. Dit komt omdat het kind zich met een bandage niet hoeft in te spannen om stabiel te zitten. Bij 80 procent van de kinderen gaat dit vanzelf weer over. Zes weken na de spreidperiode is het bewegen al sterk verbeterd.

Om de balans van de romp te stimuleren kunt u schootspelletjes doen. Bijvoorbeeld ‘paardje rijden’ of ‘op een grote paddenstoel’. Of laat uw kind speelgoed pakken waar het net niet bij kan, vanaf uw schoot of op de grond.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: