Parkinson
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Verpleegkundig spreekuur ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson kan ingrijpend zijn in het dagelijkse leven van u en uw partner. Om goed te leren omgaan met het hebben van Parkinson is kennis over de ziekte belangrijk.

De verpleegkundige geeft u (in nauwe samenwerking met de neuroloog):

  • Voorlichting over ziektebeeld, therapieën, leefstijl en medicatietrouw.
  • Begeleiding, ondersteuning en advies bij problemen die de ziekte met zich meebrengen. Zowel voor u, als voor uw partner en familie.
  • Praktische tips over de ziekte van Parkinson.
  • Als het nodig is, schakelt de verpleegkundige andere hulpverleners voor u in.
  • U kunt bij de verpleegkundige terecht met al uw vragen.

De parkinsonverpleegkundige is ook onderdeel van het ParkinsonNetwerk.

Multidisciplinair overleg

Om de coördinatie van de zorg te verbeteren en de kennis over de ziekte van Parkinson te verbreden is er regelmatig multidisciplinair overleg. Aan dit overleg nemen onder andere deel de neuroloog, revalidatiearts en parkinsonverpleegkundige.

Afspraak maken en contact

U komt bij de gespecialiseerd verpleegkundige terecht met een doorverwijzing van uw neuroloog. Er is spreekuur in Rijnstate Arnhem (woensdag), Rijnstate Zevenaar (donderdag) en Rijnstate Velp (dinsdag).

U kunt met ons contact opnemen via telefoonnummer 088 - 005 7722 (Arnhem en Velp) of 088 - 005 9684 (Zevenaar) of door een e-mail te sturen naar parkinsonverpleegkundige@rijnstate.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: