Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Paravertebrale blokkade

Een paravertebrale blokkade is een behandeling tegen pijn in uw bovenrug of borstkasgebied . U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Wat is een paravertebrale injectie?

Een paravertebrale injectie is een injectie met medicijnen in de ruimte naast het wervelkanaal. Deze geven wij als u pijn ter hoogte van uw borstkas, pijn aan een borst of pijn aan een litteken na een borstoperatie heeft. U krijgt de injectie bij de zenuwen naast het wervelkanaal ter hoogte van de borstwervels.

Waar vindt de behandeling plaats?

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, in Rijnstate Elst. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip. Een verpleegkundige brengt u naar de behandelkamer en haalt u na afloop van de behandeling ook weer op. U blijft dan nog even voor controle in het Pijncentrum.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal maximaal 15 minuten. De totale tijd die u doorbrengt in het Pijncentrum wisselt van een 30 minuten tot hooguit 2 uur.

Hoe verloopt de behandeling?

U gaat zitten op de behandeltafel. De plaats waar u de injectie krijgt zit ter hoogte van uw schouderblad, iets naast de wervelkolom. Deze plek wordt goed schoongemaakt en steriel afgedekt. Uw arts verdooft uw huid plaatselijk en zoekt met een speciale naald de ruimte naast het wervelkanaal op. Daarna wordt het ontstekingsremmende middel dexamethason met de lokale verdovingsvloeistof lidocaïne ingespoten.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Het doel van de behandeling is om uw pijn te verminderen. Het effect is pas na een paar dagen tot een paar weken duidelijk. U kunt ook al eerder merken dat u minder pijn heeft. Soms is een extra behandeling nodig. Tijdens een controleafspraak bespreekt uw verpleegkundige of arts dit met u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: