Aandoening, behandeling en onderzoek
Operatie gastric bypass

Overgewicht

Wat is morbide obesitas?

Steeds meer mensen krijgen te maken met ernstig overgewicht, ook wel morbide obesitas genoemd. Ernstig overgewicht leidt tot gezondheidsproblemen en zelfs tot een verhoogde kans op overlijden.

Vitalys, kliniek tegen overgewicht is een zelfstandig behandelcentrum van Rijnstate, gespecialiseerd in de behandeling van morbide obesitas.

Binnen Vitalys doorlopen patiënten een intensief traject om van hun overgewicht af te komen. Onderdeel van de behandeling is een maagverkleining door een bariatrische ingreep. Met meer dan 1.300 patiënten per jaar is het Vitalys het grootste bariatrisch centrum van Nederland.

Behandeling

De maagverkleinende operaties (bariatrische chirurgie) van de patiënten van Vitalys worden bij Rijnstate uitgevoerd. Er zijn verschillende maagverkleinende operaties. De meest voorkomende zijn:

STZ-expertisecentrum

Rijnstate is gespecialiseerd in bariatrische chirurgie. We zijn een zogenaamd expertisecentrum. Andere ziekenhuizen verwijzen patiënten door naar het Vitalys en Rijnstate, als zij zelf de ingreep niet kunnen of willen doen. In Rijnstate werkt een team chirurgen dat in Nederland verreweg de meeste ervaring met maagverkleinende operaties heeft. Tot nu toe zijn er onder supervisie van hen duizenden patiënten met ernstig overgewicht met een positief resultaat geopereerd.

De verpleegafdeling in Rijnstate Arnhem is ingericht op de specifieke behoeften van patiënten met ernstig overgewicht. Zo zijn er bijvoorbeeld extra brede (rol)stoelen, extra brede bedden en een aangepaste badkamer. Ook zijn de verpleegkundigen gespecialiseerd en getraind in de behandeling van patiënten met morbide obesitas.

Meer informatie

Meer informatie over de behandeling en operaties vindt u op de website van Vitalys, kliniek tegen overgewicht. Op de website van Vitalys kunt u ook de ervaringen van patiënten lezen.

Patiëntervaringen

‘Sinds de operatie leid ik een supergezond leven’
Terence

Bekenden die hem al een tijdje niet hebben gezien lopen Terence Tempels (27) tegenwoordig nog wel eens voorbij zonder te groeten, omdat ze hem niet herkennen. Een klein jaar na een gastric bypass is de Doetinchemmer 50 kilo kwijt en draagt hij geen kledingmaat XXXL meer, maar M. Het belangrijkste is echter dat hij beter in zijn vel zit: “Ik heb na mijn werk nog energie over voor andere dingen.”

Lees verder op vitalys.nl of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Onderzoek naar nieuwe techniek voor maagverkleining

Waar normaal gesproken een operatie nodig is voor een maagverkleining, is er een nieuwe techniek waarmee deze behandeling endoscopisch uitgevoerd kan worden. Meerdere afdelingen in Rijnstate werken samen om te onderzoeken hoe effectief deze nieuwe behandeling is, specifiek bij patiënten met overgewicht en diabetes mellitus.

Lees meer
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Vitalys, kliniek tegen overgewicht, slaan handen ineen bij de behandeling van obesitas

Patiënten die voor ernstig overgewicht in behandeling zijn bij Vitalys, kunnen vanaf januari 2023 ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei terecht voor de maagverkleinende operatie. Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt een tweede operatielocatie voor Vitalys, de grootste kliniek in Nederland voor Bariatrie. De andere operatielocatie is Rijnstate Arnhem. Door zowel in Arnhem als in Ede te opereren, kunnen meer patiënten uit de regio door Vitalys geholpen worden. Dat is nodig, omdat het aantal patiënten met ernstig overgewicht en een behandelwens nog steeds stijgt. Volgend jaar worden naar verwachting ruim 1.800 patiënten door Vitalys geopereerd en begeleid.

Lees meer
Vitalys biedt meer ‘Grip op het eten’ met nieuw behandeltraject tegen morbide obesitas

Vanaf 1 januari 2020 biedt Vitalys haar patiënten een nieuw behandeltraject aan. De nieuwe behandelmodule ‘Grip op het eten’ en nog meer op maat aangeboden zorg leiden tot betere resultaten op lange termijn. Vitalys is de grootste kliniek in Nederland voor maagverkleinende operaties en onderdeel van Rijnstate. De operaties vinden plaats in Rijnstate Arnhem.

Lees meer

Behandeling van overgewicht

Vitalys, kliniek tegen overgewicht, helpt mensen die al jarenlang een strijd voeren tegen hun overgewicht. Wij zien ernstig overgewicht (obesitas) als een chronische aandoening waar gelukkig wat aan gedaan kan worden. Vitalys is onderdeel van Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: