Opname bij een borstreconstructie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Weer thuis

Waar moet u op letten als u weer thuis bent?

Algemene adviezen

Door de operatie kan de arm aan de geopereerde kant stijf worden. Wij adviseren u om uw arm te oefenen. In het ziekenhuis heeft u oefeningen geleerd. Het is belangrijk deze oefeningen twee tot vier keer per dag te doen als u weer thuis bent. Meestal werken de arm en de schouder na een paar weken weer als normaal. Als het nodig is, kunt u de eerste tijd thuis oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Nazorg na het verwijderen van de okselklieren

Wanneer de okselklieren verwijderd zijn, kunt u uw schouder minder goed bewegen. Armoefeningen kunnen dan helpen. Op de tweede of derde dag na de operatie begint u met oefeningen. U doet dit in overleg met de arts en onder begeleiding van een verpleegkundige of fysiotherapeut.

Nazorg bij een rugwond

Wanneer er een huidlap van uw rug is genomen, kunt u de eerste tijd minder bewegen. U kunt datgene doen, waarbij u geen pijn voelt. Op de tweede of derde dag na de operatie begint u met oefeningen. Dit doet u in overleg met de arts en onder begeleiding van een verpleegkundige of fysiotherapeut. Na een tijd merkt u dat bewegen steeds beter gaat. Wij raden u aan voor de eerste tijd hulp te regelen bij zwaar werk.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: