Opname bij een borstreconstructie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

Infuus

Een infuus zorgt ervoor dat u voldoende vocht binnenkrijgt. Via dit infuus krijgt u soms ook antibiotica. Afhankelijk van de soort operatie wordt het infuus één tot drie dagen na de operatie verwijderd.

Drains

Uit de operatiewond van uw borst en/of oksel komen drains, die het bloed en wondvocht afvoeren uit het operatiegebied. Als er nog nauwelijks vocht uitkomt, verwijderen we de drains weer.

Trombose

Om trombose te voorkomen krijgt u de eerste dagen na de operatie elastische steunkousen en een antistollingsmiddel.

Pijn

De eerste dagen na de operatie kunt u pijn hebben. U krijgt op vaste tijden pijnstillers. Als het nodig kunt u om extra pijnstilling vragen.

Verband

Wanneer het verband eraf mag, hangt af van de soort operatie en van het type verband. Een verpleegkundige van de verpleegafdeling informeert u hierover. Als u wilt, kan uw partner of een naaste een keer aanwezig zijn bij een verbandwisseling. Hiervoor maken we samen met u een afspraak.

Beha

Wanneer het verband eraf is, moet u 6 weken lang 24 uur per dag een beha dragen. Bij voorkeur een beha met een sluiting aan de voorkant. De gespecialiseerd mammacareverpleegkundige geeft u hierover advies.

Tijdelijke prothese

Is bij u een prothese ingebracht die in etappes wordt gevuld? Dan kunt u tijdens de opname een tijdelijke, uitwendige prothese aangemeten krijgen.

Controleafspraak

U krijgt na een week een controleafspraak bij de gespecialiseerd mammacareverpleegkundige en een paar weken later bij de plastisch chirurg. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: