Ooglidcorrectie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Voor de operatie

Hoe bereidt u zich voor?

Medicijnen

Als u geneesmiddelen gebruikt, is het belangrijk dat u dit vertelt aan uw arts. Bepaalde medicijnen mag u een aantal dagen voor de operatie niet meer slikken. Bloedverdunners of aspirine bijvoorbeeld. Om welke medicijnen het precies gaat, bespreekt u met de plastisch chirurg. 

Stoppen met roken

Het is nodig om minstens zes weken voor de operatie tot drie weken erna te stoppen met roken. Roken vergroot namelijk de kans op complicaties.

Arnica D6

Wij adviseren u twee weken voor de operatie te starten met Arnica D6. Dit homeopathisch middel is verkrijgbaar bij drogist of apotheek in de vorm van druppels of tabletten. Het middel heeft een gunstige invloed op opkomende zwellingen en blauwe plekken.

Crème of make-up

U mag op de dag van operatie géén crème of make-up gebruiken.

Gelbril of kompressen

Na de operatie moet u de oogleden koelen. Dit doet u tijdens de eerste vierentwintig uur na de operatie, behalve ’s nachts. Hiervoor gebruikt u een gelbril of koude kompressen, die u voor de operatie thuis alvast in de koelkast legt (niet in het vriesgedeelte).U moet de gelbril of kompressen zelf kopen.

Vervoer naar huis

Regelt u vooraf alvast vervoer naar huis. Zelf rijden raden wij absoluut af.

Wat gebeurt er voor de operatie?

Onderzoek naar BRMO

Voor de operatie onderzoeken wij of u bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) bij u draagt. De bekendste BRMO zijn MRSA en VRE. Ze worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. In het ziekenhuis zijn veel zieke mensen bij elkaar opgenomen. Hierdoor is de kans op verspreiding groot. Daarom zijn we extra voorzichtig en nemen we een aantal vragen met u door.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: