Ooglidcorrectie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Risico's en complicaties

Welke risico's en complicaties kunnen voorkomen?

  • Het grootste deel van het litteken bij een bovenooglidcorrectie komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. De littekens die overblijven zijn eerst wat rood, maar vallen na een aantal weken of maanden nauwelijks meer op. Bij het onderooglid komt het litteken juist onder de wimpers te liggen. In het begin kunnen de littekens strak aanvoelen. In de maanden erna worden ze steeds soepeler. Na de operatie houden de oogleden altijd enkele plooien. Dat is nodig om de oogleden te kunnen sluiten. De oogleden kunnen de eerste maanden verdoofd aanvoelen.
  • Risico’s na de operatie zijn onder andere: problemen met de wondgenezing, bloeduitstortingen, een nabloeding en een wondinfectie.
  • Een bloeduitstorting en zwelling zakken vaak uit naar het onderooglid. Meestal verdwijnt de bloeduitstorting binnen enkele weken.
  • Bij een nabloeding is mogelijk nog een operatie nodig om het nabloedende bloedvaatje te stelpen.
  • Bij een infectie is de wond rood, meestal gezwollen, warmer aanvoelend en pijnlijk. U kunt koorts krijgen en u ziek voelen.
  • Er kan na de operatie een (klein) verschil te zien zijn tussen het linker- en rechteroog. Vaak is dit voor de operatie al zo.
  • Mensen die roken hebben meer kans op complicaties. Het is daarom belangrijk om (tijdelijk) te stoppen met roken vanaf enkele weken voor de operatie tot drie weken na de operatie.
  • Het kan voorkomen dat u uw ogen de eerste tijd na de operatie niet helemaal kunt openen of sluiten. Om de ogen te beschermen tegen uitdrogen, kunt u via de arts oogdruppels of zalf krijgen.
  • Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is meestal voor lange tijd. Als de huid en de spier rondom het oog verder verslappen, kan een nieuwe correctie nodig zijn.

Wanneer neemt u contact op?

Krijgt u tijdens de herstelperiode last van abnormale pijn, ernstige zwelling, plotselinge roodheid of koorts? Belt u dan naar de polikliniek Plastische Chirurgie. Buiten kantooruren neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp. Telefoonnummers vindt u onder Contact

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: