Ooglidcorrectie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

Na de operatie gaat u naar een andere ruimte en krijgt u een gekoelde gelbril op het wondgebied. Deze bril vermindert het ontstaan van bloeduitstortingen en zwelling. De eerste vierentwintig uur na de ingreep moet het wondgebied droog blijven. Hierna mag u gewoon douchen, maar wees wel voorzichtig met het wassen en drogen van uw gezicht.

Uitleg wondverzorging

Voordat u naar huis gaat, krijgt u uitleg over het behandelen en verzorgen van de oogleden. De wondpijn na de operatie valt meestal mee en is goed te verdragen met paracetamol. Vaak voelen de oogleden direct na de operatie gespannen aan. Dit komt door de zwelling en die wordt langzaam minder.

Controleafspraak

De eerste controle is na een week. Tijdens deze afspraak verwijderen we de hechtingen en krijgt u advies over de littekenverzorging. Enkele weken na de operatie volgt een tweede controle bij de plastisch chirurg.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: