Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een groot probleem. Ontharingsmogelijkheden voor thuis zijn vaak pijnlijk, tijdrovend en met een tijdelijk resultaat. Donkere haren op uw gezicht of lichaam kunnen we veilig en effectief behandelen met lasertherapie. De verwijderde haren blijven een aantal jaren weg.

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa (acne inversa) is een chronische ontsteking van de haarzakjes. Dit komt met name voor in de oksels en liezen, maar ook op andere plekken op het lichaam. Het komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben het vaak in de liezen, mannen vaak bij de bilnaad. Er is een duidelijk verband tussen hidradenitis en roken, overgewicht en erfelijkheid. Laserontharing kan een gunstige werking hebben op het verminderen van klachten.

Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen. Hierbij neemt de haargroei toe volgens een mannelijk beharingspatroon. Dit betekent dat er meer zichtbare haargroei is ontstaan op uw bovenlip, wangen en kaaklijn. Daarnaast kunnen er dikke en donkere haren groeien op uw armen en benen. Ook kan dit voorkomen op de borsten, de schaamstreek, rond de navel en in de bikinilijn. We kunnen dit effectief behandelen met lasertherapie.

Hypertrichosis

Hypertrichosis is een toename van haar op een willekeurig plek op uw lichaam, die niets te maken heeft met een bepaald patroon. De toename van haar is meer dan verwacht wordt vanwege uw leeftijd, afkomst of geslacht. De aandoening kan aangeboren zijn of later ontstaan. We kunnen hypertrichosis effectief behandelen lasertherapie.

Hoe kunnen we ongewenste haargroei behandelen?

Overbeharing kunnen we behandelen met de Candela GentleLase Pro-U alexandrite laser

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: