Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Oncolytica via Rijnstate Poli-apotheken

Uw medisch specialist heeft in overleg met u een medicijn ter behandeling van kanker voorgeschreven: een oncolyticum. Deze medicatie kunt u alleen krijgen in de Rijnstate Poli-apotheek in Arnhem of Elst en niet in een andere apotheek. Hier leest u hoe de levering door de Rijnstate Poli-apotheek wordt geregeld en waar u terecht kunt met vragen.
Oncolytica zijn specialistische medicijnen tegen kanker die niet rechtstreeks vanuit de zorgverzekering worden vergoed. Ze vallen onder het budget van het ziekenhuis. Daarom kunt u deze medicatie alleen krijgen bij de Rijnstate Poli-apotheek in Arnhem en Elst. 

Aanvragen medicatie 

Na een polikliniekbezoek kunt u met het voorgeschreven recept direct naar de Rijnstate Poli-apotheek om de medicatie op te halen. De Poli-apotheek heeft de meeste oncolytica op voorraad. 

  • Tussen de polikliniekbezoeken door kunt u ook nieuwe medicatie aanvragen.
  • Als de Poli-apotheek een doorlopend recept heeft, neemt u uiterlijk een week van tevoren telefonisch of per e-mail contact op met de Rijnstate Poli-apotheek. U geeft uw bestelling door.
  • Als de Poli-apotheek geen doorlopend recept heeft en u heeft niet genoeg medicatie tot het volgende polikliniekbezoek of het volgende telefonische consult, neem dan een week van tevoren contact op met de polikliniek voor het recept.
  • U kunt de medicatie vervolgens in de Rijnstate Poli-apotheek Arnhem of Elst komen ophalen. 

Als u uw medicijnen aanvraagt, zorg er dan voor dat u een overzicht van uw medicatie bij de hand heeft. De medewerkers van de Rijnstate Poli-apotheek vragen of u nog andere medicijnen gebruikt en of u eventueel allergisch bent voor medicijnen. Daarna controleren ze of de voorgeschreven medicijnen samen gebruikt kunnen worden met uw andere medicatie.
Als u dat wilt, kunnen we ook andere medicatie meeleveren. Daarvoor hebben we wel een recept van uw (huis)arts nodig. 

Uitwisseling gegevens 

U kunt bij de Rijnstate Poli-apotheek geneesmiddelen afhalen en daarnaast bij uw eigen apotheek blijven. Er kunnen gegevens worden uitgewisseld met uw eigen apotheek (in Nederland). Dat gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een besloten en beveiligd computernetwerk voor zorgverleners, waarmee medicatiegegevens en labwaardes uitgewisseld kunnen worden. Voor deze gegevensuitwisseling moet u eenmalig toestemming geven, zowel bij uw eigen apotheek als bij de Rijnstate Poli-apotheek. Bij deze gegevensuitwisseling via het LSP houden we ons aan de voorgeschreven privacyregels.
Meer informatie over het LSP leest u op onze website. U kunt ook vragen naar de folder ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ van de KNMP (de beroepsorganisatie van apothekers). 

Bezorgen medicatie 

Als u de medicatie niet kunt komen ophalen, dan kunnen we de medicatie bij u thuis laten bezorgen. Uw arts moet ons hiervoor wel toestemming hebben gegeven.
U moet hiervoor uiterlijk een week van tevoren telefonisch of per e-mail contact opnemen met de Rijnstate Poli-apotheek. Dan wordt direct een bezorgafspraak gemaakt. 

Niet-gebruikte tabletten of capsules 

Heeft u tabletten of capsules over die u niet meer mag gebruiken van uw medisch specialist? Lever deze dan in bij uw eigen apotheek of bij de Rijnstate Poli-apotheek. Wij zorgen ervoor dat deze middelen veilig vernietigd worden. 

Dienstapotheek 

Heeft u na sluitingstijd (’s avonds, ’s nachts of in het weekend) nieuwe medicijnen nodig, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Dienstapotheek Arnhem. Zie onder het kopje ‘Contact’.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: