Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Oncolytica via Rijnstate Poli-apotheken

Uw medisch specialist heeft in overleg met u een medicijn ter behandeling van kanker voorgeschreven (een oncolyticum). Deze medicatie kunt u alleen krijgen in de Rijnstate Poli-apotheken in Arnhem of Velp en niet in een andere apotheek. Hier leest u hoe de levering door de Rijnstate Poli-apotheek wordt geregeld en waar u terecht kunt met vragen.

Oncolytica zijn specialistische medicijnen tegen kanker die niet rechtstreeks vanuit de ziektekostenverzekering worden vergoed. Ze vallen onder het budget van het ziekenhuis. Rijnstate laat de verstrekking van deze medicatie daarom via de Rijnstate Poli-apotheken in Arnhem en Velp lopen.

Aanvragen medicatie 

Na een polibezoek kunt u met het voorgeschreven recept direct naar de Rijnstate Poli-apotheek om de medicatie op te halen. De meeste oncolytica zijn op voorraad aanwezig. 

  • Tussen de polibezoeken door kunt u ook nieuwe medicatie aanvragen.
  • Als de poli-apotheek over een doorlopend recept beschikt, neemt u uiterlijk een week van tevoren telefonisch of per e-mail contact op met de Rijnstate Poli-apotheek. U geeft uw bestelling door.
  • Als de poli-apotheek niet over een doorlopend recept beschikt en u niet voldoende medicatie heeft tot het volgende polibezoek of telefonisch consult, dient u een week van tevoren contact op te nemen met de polikliniek voor het recept.
  • U kunt de medicatie vervolgens in de Rijnstate Poli-apotheek Arnhem of Velp komen ophalen.

Zorg ervoor dat u bij het aanvragen van medicijnen een overzicht van uw medicatie bij u heeft. De medewerkers van Rijnstate Poli-apotheek vragen of u nog andere medicijnen gebruikt en of er sprake is van een eventuele allergie voor medicijnen. Vervolgens gaan zij na of de voorgeschreven medicijnen samen gebruikt kunnen worden met uw andere medicatie.

Als u dat wenst, kunnen we ook andere medicatie meeleveren. Daarvoor hebben we wel een recept van uw (huis)arts nodig.

Gegevensuitwisseling met uw eigen apotheek 

U kunt bij de Rijnstate Poli-apotheek geneesmiddelen afhalen en daarnaast bij uw eigen apotheek blijven. Gegevensuitwisseling met uw eigen apotheek (in Nederland) kan plaatsvinden via het Landelijk SchakelPunt (LSP). Dit is een besloten en beveiligd computernetwerk voor zorgverleners waarmee medicatiegegevens en labwaardes uitgewisseld kunnen worden. Voor deze gegevensuitwisseling dient u wel zelf eenmalig toestemming te geven, zowel bij uw vaste apotheek als bij de Rijnstate Poli-apotheek. Bij deze gegevensuitwisseling worden de voorgeschreven privacyregels in acht genomen. 

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de folder ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ van de beroepsorganisatie van apothekers KNMP. Vraag hiernaar bij de apotheek.

Bezorgen medicatie 

Als u niet in staat om de medicatie te komen ophalen, bestaat de mogelijkheid om de medicatie bij u thuis te laten bezorgen. Uw arts moet ons hiervoor wel toestemming hebben gegeven.

U dient hiervoor uiterlijk een week van tevoren telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de Rijnstate Poli-apotheek. Dan wordt direct een bezorgafspraak gemaakt.

Niet-gebruikte tabletten of capsules 

Heeft u tabletten of capsules over die u niet meer mag gebruiken van uw medisch specialist? Lever deze dan in bij uw eigen apotheek of bij de Rijnstate Poli-apotheek. Wij zorgen voor een veilige vernietiging van deze middelen.

Dienstapotheek 

Heeft u na sluitingstijd (’s avonds, ’s nachts of in het weekend) nieuwe medicijnen nodig, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Dienstapotheek Arnhem. Zie ‘Gegevens Rijnstate Poli-apotheken’. 

Vragen? 

Heeft u medisch inhoudelijke vragen over uw behandeling? Neem dan contact op met de verpleegkundige of arts op de polikliniek.

Heeft u vragen over de levering of wilt u iets doorgeven over de levering? Neem dan contact op met de Rijnstate Poli-apotheek. De medewerkers van de Rijnstate Poli-apotheek zijn telefonisch en per mail bereikbaar. Voor openingstijden, telefoonnummers en e-mailadressen zie ‘Gegevens Rijnstate Poli-apotheken’. 

Heeft u buiten de openingstijden van de Rijnstate Poli-apotheek dringende vragen over uw medicatie? Bel dan Dienstapotheek Arnhem. Zie ‘Gegevens Rijnstate Poli-apotheken’.

Gegevens Rijnstate Poli-apotheken  

Rijnstate Poli-apotheek Arnhem en Rijnstate Poli-apotheek Velp zijn bedoeld voor patiënten die een recept krijgen van een medisch specialist. Daarnaast kunt u met een recept van een huisarts of van een medisch specialist uit een ander ziekenhuis bij ons terecht.

Rijnstate Poli-apotheek Arnhem 
Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem
088 - 005 8222
poli-apotheekarnhem@rijnstate.nl
Geopend: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur

Rijnstate Poli-apotheek Velp 
President Kennedylaan 100
6883 AZ Velp
088 - 005 5882
poli-apotheekvelp@rijnstate.nl
Geopend: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur

Dienstapotheken Arnhem en Zevenaar 

Locatie Arnhem-Noord (Rijnstate Arnhem)
Wagnerlaan 55 (volg de borden Spoedeisende Hulp)
6815 AD Arnhem
Tel: 026 – 202 08 00
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 8.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen 24 uur per dag.

Locatie Arnhem-Zuid (Zorgcentrum Eldenstaete) 
Mr. D.U. Stikkerstraat 122
6842 CW Arnhem
Tel: 026- 3214882
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen van 8.30 tot 23.00 uur.

Locatie Zevenaar (Rijnstate Zevenaar) 
Hunneveldweg 14B
6903 ZN Zevenaar
Tel: 0316- 200 036
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur.
Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen van 8.30 tot 23.00 uur. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: