Uretero Renoscopie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Na het onderzoek

Na het onderzoek gaat u voor korte tijd naar de uitslaapkamer. Als u weer voldoende bij kennis bent en de controles goed zijn, wordt u teruggebracht naar de verpleegafdeling. Op de afdeling belt de verpleegkundige uw eerste contactpersoon. 
Na het onderzoek heeft u een infuus voor het toedienen van vocht. Als u zich goed voelt mag u voorzichtig beginnen met eten en drinken.

Na het onderzoek kunt u aanvallen van krampende pijn (kolieken) krijgen. Na het onderzoek krijgt u afhankelijk van uw klachten pijnstilling. De pijnstilling wordt door de anesthesist voorgeschreven.

Vanaf de avond van de operatie krijgt u dagelijks een injectie met antistollingsmedicatie. Dit is om te voorkomen dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit (trombose). 
De dag na de operatie komt de zaalarts bij u langs. Een zaalarts is een arts met een afgeronde studie geneeskunde. Deze werkt onder supervisie van uw behandeld uroloog. Tijdens het bezoek van de zaalarts is er aandacht voor uw algeheel herstel, pijn, de wond en bewegen. De zaalarts beoordeelt of de katheter, samen met de eventuele ureterkatheter en het infuus verwijderd kunnen worden.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: