Percutane niersteenverwijdering
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Na de operatie

Na de operatie gaat u voor korte tijd naar de uitslaapkamer. Als u weer voldoende bij kennis bent en de controles goed zijn, wordt u teruggebracht naar de verpleegafdeling. Op de afdeling belt de verpleegkundige uw eerste contactpersoon. 
Na de operatie heeft u een infuus voor het toedienen van vocht. Als u zich goed voelt mag u voorzichtig beginnen met eten en drinken.
Tijdens de operatie heeft u een blaaskatheter gekregen voor het afvoeren van de urine. Dit is een plastic slangetje dat via de plasbuis in de blaas wordt aangebracht.

Vanaf de avond van de operatie krijgt u dagelijks een injectie met antistollingsmedicatie. Dat is om te voorkomen dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit (trombose).

De dag na de operatie komt de zaalarts bij u langs. Een zaalarts is een arts met een afgeronde studie geneeskunde. Deze werkt onder supervisie van uw behandeld uroloog. Tijdens het bezoek van de zaalarts is er aandacht voor uw algeheel herstel, de pijn, de wond en bewegen. De zaalarts beoordeelt of de katheter en het infuus verwijderd kunnen worden. Als de urine helder is, meestal een dag na de operatie, wordt de blaaskatheter verwijderd. De drain via de rug wordt afgedopt (dichtgezet). De tweede dag na de operatie wordt deze meestal verwijderd. Soms kan er nog wel urine lekken uit de insteekopening, maar dit stopt na enige tijd vanzelf.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: