Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Nekpijn

Wat is nekpijn?

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht en kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan afkomstig zijn van uw spieren, botten en zenuwen. De pijn kan acuut zijn of chronisch. Er kunnen duidelijke momenten zijn dat de pijn begint, maar de pijn kan ook spontaan optreden zonder aanleiding. De pijn kan beperkt blijven tot de nekregio, maar kan ook uitstralen naar uw armen en/of uw hoofd.

Verschillende soorten nekpijn

Cervicogene pijn

Dit zijn hoofdpijnklachten vanuit de nek, vaak aan één kant van uw hoofd. Vaak gaat deze hoofdpijn gepaard met bewegingsbeperking in de nek. Soms straalt de pijn uit in de schouder/arm aan dezelfde zijde. Lees meer over cervicogene pijn.

Occipitalis neuralgie

Occipitalis neuralgie kenmerkt zich door stekende, of drukkende pijn vanuit uw nek met uitstraling over uw schedel. Lees meer over occipitalis neuralgie.

Cervicale facetpijn

Dit is pijn in de nek die veroorzaakt wordt door de facetgewrichten (de gewrichten die verbinding tussen de verschillende rug- en nekwervels maken). Lees meer over cervicale facetpijn.

Cervicale radiculaire pijn

Cervicale radiculaire pijn is uitstralende pijn in nek, schouder en/of arm door irritatie van een zenuwwortel. Lees meer over cervicale radiculaire pijn.

Pijn bij whiplash

Pijn na een extreme voor- en achterwaartse beweging bij ongeval. Lees meer over pijn bij een whiplash.

Behandeling in het Rijnstate Pijncentrum

Behandeling van de verschillende soorten nekpijn vindt plaats in het Rijnstate Pijncentrum.

Lees meer over het Rijnstate Pijncentrum

Behandeling van chronische pijn

Het Rijnstate Pijncentrum behoort tot de drie grootste pijncentra van Nederland. Onze pijnspecialisten en -verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in verschillende behandelingen die uw pijn verlichten of wegnemen. Zij zijn specialist in de toepassing van neuromodulatie bij lage rug- en beenpijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: