Multiple sclerose
Patiënte met arts en verpleegkundige in een behandelkamer

MS-team

Binnen het MS-team van Rijnstate werken drie neurologen (Jop Mostert, Judith Schouten en Tom Olde Dubbelink) en drie MS-verpleegkundigen (Esther van der Steldt, Ileen Beikes en Annette Baars). Annette Baars is daarnaast ook master professional.

MS-team Rijnstate MS-team Rijnstate

Wie doet wat?

De neuroloog stelt onder andere de diagnose, geeft een indicatie voor medicijnen, begeleidt bij bijwerkingen van medicijnen en doet de behandeling bij een terugval (schub). De MS-verpleegkundige coacht u als het nodig is bij het leven met de ziekte. De MS-verpleegkundige weet ook veel over veel voorkomende bijwerkingen van medicijnen en hoe u daarmee om kunt gaan. De master professional zorgt dat alle communicatie tussen de betrokken zorgverleners effectief en snel verloopt. Ze is betrokken bij onderzoek en is de multidisciplinaire coördinator van MS zorg Nederland, regio Arnhem.

De neurologen en MS-verpleegkundigen hebben iedere week een overleg met elkaar. Elke twee maanden is er een multidisciplinair overleg met een uitgebreid team van professionals.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: