Mohs-chirurgie bij huidkanker
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Risico’s en complicaties

Welke risico’s en complicaties kunnen voorkomen?

Wij raden u aan alleen paracetamol te gebruiken. Andere pijnstillers hebben vaak een bloedverdunnend effect. Daardoor kunnen ze een nabloeding veroorzaken. Dit gebeurt maar weinig. Als u een nabloeding krijgt, moet u een schone theedoek vijftien minuten stevig tegen de wond drukken. Stopt de bloeding niet, neem dan contact met ons op.
Tijdens kantooruren belt u met de polikliniek Dermatologie.
Buiten kantooruren belt u met de SEH van Rijnstate. De telefoonnummers staan onder Contact.

U kunt op de plaats van de ingreep een blauwe plek krijgen, deze verdwijnt enkele dagen tot één week na de operatie. Soms kan een operatiewond na enkele dagen gaan infecteren. De wond wordt dan rood, dik en pijnlijk. U voelt zich dan ineens niet lekker en kunt koorts krijgen. Er kan zelfs wat pus uit de wond komen.

Ook kunt u gevoelsstoornissen krijgen, zoals een doof gevoel in en rond het operatiegebied. In zeldzame gevallen kunnen de wondranden open gaan staan, kan het litteken dikker worden of kunnen er kleurverschillen ontstaan. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: