Aandoening, behandeling en onderzoek
2 medewerkers in gesprek met patient
Laatste informatie over het coronavirus

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) is een training die meditatietechnieken combineert met aspecten van cognitieve gedragstherapie. Inmiddels is duidelijk dat de training ook bij andere psychische klachten of belasting een effectieve behandeling kan zijn.

Hoe werkt de therapie?

Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging om deze te onderdrukken of te vermijden. Op deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens, maar dit heeft helaas vaak een averechts effect. Mindfulness leert u om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van uw gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. De training leert u om bewuster stil te staan bij uw ervaring van het ‘hier en nu’ en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan om op een andere, effectievere manier met uw klachten om te gaan.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: