Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Midazolam

In overleg met de arts heeft u besloten dat u een onderzoek ondergaat op de afdeling Endoscopie. Bij dit onderzoek is het van belang dat u zich goed ontspant. Daarom krijgt u vooraf een rustgevend middel: Midazolam. Hier leest u meer over dit middel.

Waarom krijgt u Midazolam?  

Het onderzoek dat u krijgt wordt soms als onaangenaam ervaren. Daarom krijgt u Midazolam. Door deze rustgevende medicatie wordt u wat slaperig, maar u bent niet volledig in slaap. Deze techniek wordt sedatie genoemd, in de volksmond een ‘roesje’. Het is niet zo dat u niets van het onderzoek zult merken. Maar de meeste mensen vinden het onderzoek op deze manier goed te doen en niet te zeer belastend.

Midazolam wordt toegediend via een infuusnaaldje in uw arm. Als het nodig is krijgt u daarnaast een pijnstiller. We zorgen ervoor dat u niet te veel maar ook niet te weinig medicatie krijgt. Dat doen we door in de gaten te houden hoeveel last u ervaart. We praten tijdens het onderzoek met u en houden u goed in de gaten met bewakingsapparatuur.

Zwangerschap 

Als u zwanger bent of denkt te zijn, zeg dit dan vóór het onderzoek tegen uw behandelend arts. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: