Maagoperatie (GIO-patiënten)
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De dag van de operatie

Voeding 

Vanaf middernacht (0.00 uur) moet u nuchter zijn. Dat betekent dat u niet meer mag eten. U mag nog wel heldere dranken drinken, zoals water, thee, limonade en koffie zonder melk. Vanaf twee uur voor uw operatie mag u ook niets meer drinken.

Als u geen diabetes heeft, neemt u op de ochtend van de operatie twee flesjes preOp.

Voorbereiding 

Op de ochtend van de operatie mag u zich gewoon douchen. U mag die dag geen bodylotion of make-up gebruiken. U krijgt van de verpleging de operatiekleding. De verpleging zegt wanneer u zich mag omkleden. Plas voor de operatie goed uit op het toilet.

Tijdens de operatie mag u geen sieraden, piercings, nagellak, kunstnagels, make-up, contactlenzen, bril, gebitsprothese en gehoorapparaten dragen. Als het nodig is, kunt u een bakje/brillenkoker mee naar de operatiekamers nemen met daarop uw naam en geboortedatum.

U wordt naar de voorbereidingsruimte van de operatiekamer gebracht. Hier spreekt u de chirurg en anesthesioloog nog voor de operatie. Voordat u onder narcose gaat, krijgt u een infuus ingebracht. Door dit infuus geven wij u tijdens de operatie tot een paar dagen na de operatie medicijnen en vocht.

Pijnbestrijding tijdens de operatie 

Voor de operatie brengt de anesthesioloog tussen uw wervels een slangetje (epidurale katheter) in, die het mogelijk maakt om op de plaats van de operatie de pijn te bestrijden. Door deze plaatselijke verdoving is er minder morfine nodig tijdens en na de operatie. Bijwerkingen van morfine, zoals sufheid, misselijkheid en het stilvallen van de darmwerking komen daardoor minder voor. Naast de epidurale katheter krijgt u algehele anesthesie (narcose).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!