Welke behandelingen zijn er?
Jos Las en Ernst Spillenaar Bilgen

Chemotherapie bij maagkanker

Chemotherapie is een behandeling van kanker met celdeling-remmende medicijnen. Er zijn verschillende soorten chemokuren, elk met een eigen werking. Vaak worden combinaties gegeven. De medicijnen kunnen op verschillende manieren worden toegediend, bijvoorbeeld per infuus of als tablet. De chemotherapie heeft als doel om uitzaaiingen die nog niet zichtbaar zijn te behandelen en/of om de tumor te verkleinen. De kans op genezing wordt daardoor groter.

Of u chemotherapie krijgt, hangt onder andere af van het stadium van ziekte, uw leeftijd en uw conditie.

Voor behandeling met chemotherapie verwijzen we u naar de internist-oncoloog. De internist-oncoloog informeert u over de chemotherapie, de werking en de bijwerkingen.

De chemotherapie bestaat uit vier kuren via het infuus, voorafgaand aan de operatie. Als u deze kuren heeft afgerond, plannen we de operatie bij voorkeur in tussen de vier en zes weken na de laatste chemokuur. Na de operatie volgen nog vier chemokuren die we bij voorkeur zes tot twaalf weken na de operatie starten.

Chemotherapie in dagbehandeling

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: