Maagkanker
Jos Las en Ernst Spillenaar Bilgen

Regionale samenwerking

Rijnstate werkt op het gebied van oncologie samen met verschillende ziekenhuizen, universitaire centra en gespecialiseerde ziekenhuizen. Dat doen we op het gebied van zorg voor onze patiënten, maar ook bij onderzoek en wetenschap.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch Centrum werkt Rijnstate intensief samen met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar, met als resultaat: topzorg dicht bij huis voor oncologische patiënten in het midden en oosten van Gelderland.

Lees meer over A.R.T.Z. of bezoek de website: www.artz.nl

Slokdarm Maag Netwerk Oost-Nederland

Rijnstate, Radboudumc en de Radiotherapiegroep werken samen bij de behandeling van slokdarm- en maagkanker. Alle patiënten met maag- en slokdarmkanker worden besproken in een gezamenlijk multidisciplinair overleg. Daar wordt een advies gegeven over de behandeling en bepaald waar de operatie het beste uitgevoerd kan worden: maagtumoren in Rijnstate, slokdarmtumoren in het Radboudumc. Patiënten met een erfelijke vorm van maagkanker (CDH1 patiënten) worden samen met Radboudumc behandeld. Voorbehandeling met radiotherapie kan plaatsvinden bij de Radiotherapiegroep en chemotherapie in Rijnstate.

Het multidisciplinaire overleg vindt iedere vrijdag plaats. Daarbij zijn alle betrokken specialismen uit Rijnstate, Radboudumc en de Radiotherapiegroep aanwezig. Op deze wijze stellen we een individueel behandelplan op voor zowel maag- als slokdarmkankerpatiënten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: