Maagkanker
Jos Las en Ernst Spillenaar Bilgen

Ons team

GIO staat voor Gastro Intestinale Oncologie (kanker in het spijsverteringskanaal).

Bij de behandeling van een maagtumor krijgt u te maken verschillende specialisten, die het multidisciplinaire GIO-team vormen. Dit GIO-team bestaat uit maag-darm-lever (MDL) artsen, chirurgen, internist-oncologen, radiotherapeuten, geriater (arts ouderengeneeskundige), GIO-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten en zorgketencoördinatoren. Deze deskundigen werken nauw met elkaar samen. Tijdens het gehele traject van onderzoek, behandeling en nazorg heeft u regelmatig contact met de GIO-verpleegkundige.

Vast aanspreekpunt

Na de diagnose kanker komt er veel op u en de mensen in uw omgeving af. Het is dan prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Een persoon die u tijdens het hele traject begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Voor patiënten met dikke darmkanker is de GIO-verpleegkundige het vaste aanspreekpunt. De GIO-verpleegkundige geeft voorlichting over de vervolgonderzoeken en regelt deze. Na deze onderzoeken heeft u een afspraak bij de MDL-arts en chirurg om de uitslag van alle onderzoeken te bespreken. Als het nodig is, verwijst de GIO- verpleegkundige u door naar de oncoloog of radiotherapeut.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: