Lymfeklierverwijdering
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na de operatie

Na de operatie gaat u voor korte tijd naar de uitslaapkamer. Als u weer voldoende bij kennis bent en de controles goed zijn, wordt u teruggebracht naar de verpleegafdeling. Op de afdeling belt de verpleegkundige uw eerste contactpersoon.

Na de operatie heeft u een infuus voor het toedienen van vocht. Als u zich goed voelt mag u voorzichtig beginnen met eten en drinken.
Tijdens de operatie krijgt u een katheter voor het afvoeren van de urine. Dit is een plastic slangetje dat via de plasbuis in de blaas wordt aangebracht.
Naast de pijn van de operatie kan het zijn dat u last heeft van het koolzuurgas dat eventueel is achtergebleven in het lichaam. Dit uit zich in pijn bij de schouderbladen. U krijgt op vaste tijden pijnstilling toegediend. Als dit niet genoeg is bespreek dit dan met de verpleegkundige.

Vanaf de avond van de operatie krijgt u dagelijks een injectie met Fraxiparine. Dit is een antistollingsmiddel. Dit krijgt u om te voorkomen dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit (trombose).
De dag na de operatie komt de zaalarts bij u langs. Een zaalarts is een arts met een afgeronde studie Geneeskunde. Deze werkt onder supervisie van uw behandeld uroloog. Tijdens het bezoek heeft de zaalarts aandacht voor uw gehele herstel, pijn, de wond en bewegen. De zaalarts beoordeelt of de katheter en het infuus verwijderd kunnen worden.

Eten en drinken

Als u zich goed voelt mag u in overleg met de verpleegkundige weer eten en drinken.

Bewegen 

Het is na de operatie belangrijk om zo snel mogelijk in beweging te komen. Dat is belangrijk om complicaties te voorkomen. De dag van de operatie moet u, onder begeleiding, proberen op de rand van het bed te gaan zitten. Dit bewegen wordt iedere dag verder uitgebreid.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: