Littekens
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Behandeling van littekens met Lumines Acupulse DeepFX en ActiveFX Co2 laser

Behandeling met de Lumines Acupulse DeepFX

De Lumines Acupulse Co2 laser is een ablatieve/verdampende (gefractioneerde laser). Tijdens de behandeling worden er hele kleine gecontroleerde bundels van hitte in uw huid gemaakt. De bundels worden omringd met normale gezonde huid. Deze bundels komen tot in de lederhuid. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, wat zorgt voor huidvernieuwing en verstrakking. We kunnen de behandeling afstemmen op specifieke kenmerken van uw littekens of wensen.

Behandeling met de ActiveFX Co2 laser

Tijdens de behandeling met de ActiveFX Co2 laser plaatsen we het laserhandstuk op uw huid. We verplaatsen het na elke puls, tot het hele gebied is behandeld. Met één puls kunnen we oppervlakkig en diep werken. Het gebied dat we behandelen kan worden verdoofd met een prikje of crème. De verdovende crème moet 30 tot 45 minuten inwerken. Ondanks de verdoving kan het zijn dat u wat warmte en een prikkend gevoel ervaart.

Direct na de behandeling voelt uw huid warm aan. De huid is rood en kan gezwollen zijn. Deze huidreacties kunnen drie tot vijf dagen aanhouden. Daarnaast kunnen er schilfers of korstjes ontstaan in de dagen na de behandeling. Dit is normaal en trekt vanzelf weg. Na een week bent u genoeg hersteld om dagelijkse activiteiten weer op te pakken.

Bij de behandeling van littekens door acne en huidverbetering zijn vaak één tot drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na de behandeling ziet u een verbetering van littekens, fijne lijnen, huidtoon en textuur. Uw huid verbetert zich tot achttien maanden na behandeling.

Wat kunt u doen voor de behandeling?

Wij adviseren u om zes weken voor de behandeling uw huid niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes. Als u dit wel doet neemt uw huid zonlicht op, waardoor deze meer (laser)licht absorbeert. Hierdoor loopt u meer risico op verbranding met hyper- of hypopigmentaties en littekens tot gevolg.

Wat kunt u doen na de behandeling?

  • Wij raden u aan om minimaal zes weken na behandeling de zon te vermijden.
  • U ontvangt een ontstekingsremmende zalf (Fucidin) op recept. Deze zalf brengt u drie tot vier keer per dag aan op de behandelde huid.
  • U mag vanaf twee dagen na de behandeling weer douchen met lauwwarm water.
  • De eerste vijf dagen na de behandeling mag u geen cosmetische producten gebruiken.
  • Gebruik als de korstjes eraf zijn een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en herhaal dit elke twee uur.
  • Het is belangrijk om uw huid zoveel mogelijk met rust te laten. Bijvoorbeeld door bij het afdrogen niet teveel wrijven maar liever te deppen.
  • Bij een branderig gevoel, roodheid en zwelling mag u thuis koelen met een coldpack met een schone theedoek erom heen.
  • U mag een week na de behandeling niet sporten, naar de sauna en geen intensieve huishoudelijke taken doen.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: