Littekens
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Behandeling van littekens met de Candela Nordlys

Wat is de Candela Nordlys Frax 1550nm?

De Candela Nordlys Frax 1550nm laser is een non-ablatieve gefractioneerde laser (niet-verdampende laser). Tijdens de behandeling worden er hele kleine gecontroleerde bundels van hitte in uw huid gemaakt. De bundels worden omringd met normale gezonde huid. Deze bundels komen tot in de lederhuid, terwijl de opperhuid intact blijft. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken, wat zorgt voor huidvernieuwing en verstrakking. Voor deze behandeling is geen uitgebreide voorbereiding of nabehandeling nodig.

De Candela Nordlys Frax 1550nm gebruiken we bij de behandeling van chirurgische littekens, acnelittekens, huidverstrakking (lijntjes en rimpels) en striae.

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens de behandeling rollen we met het laserhandstuk langzaam over uw huid. Vaak zijn er meerdere lagen nodig voor een effectieve behandeling. Uw huid wordt tijdens de behandeling gekoeld door een ingebouwde koeling in het apparaat. Uw huid hoeft niet verdoofd te worden. Tijdens de behandeling kunt u warmte en prikkeling ervaren.

Bij de behandeling van littekens zijn vaak drie tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Er zitten vier tot zes weken tussen de behandelingen. Dit is afhankelijk van het soort littekens.

Hoe weet u zeker dat de behandeling veilig is?

De Candela Nordlys is vooraf uitgebreid getest. In samenwerking met deskundige artsen zijn er studies gedaan naar de veiligheid van beide apparaten en naar het resultaat van de behandelingen ermee. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in medische tijdschriften. U kunt deze wetenschappelijke artikelen bekijken op de website www.candelamedical.com. Hier vindt u ook foto’s van de resultaten van de behandeling met de Candela Nordlys.

Wat kunt u doen voor de behandeling?

Wij adviseren u om zes weken voor de behandeling uw huid niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes. Als u dit wel doet neemt uw huid zonlicht op, waardoor deze meer (laser)licht absorbeert. Hierdoor loopt u meer risico op verbranding met hyper- of hypopigmentaties en littekens tot gevolg.

Wat kunt u doen na de behandeling?

Na de behandeling is uw huid roze/rood en kan iets gaan zwellen. Deze huidreacties kunnen drie tot vijf dagen aanhouden. Daarnaast kan er schilfering of lichte korstvorming ontstaan in de dagen na de behandeling. Dit is heel normaal en trekt vanzelf weg.

  • Wij raden u aan om zes weken na behandeling de zon te vermijden.
  • Gebruik een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Herhaal dit elke twee uur.
  • Het is belangrijk om uw huid zoveel mogelijk met rust te laten. Bijvoorbeeld door bij het afdrogen niet teveel wrijven maar liever te deppen.
  • Bij een branderig gevoel, roodheid en zwelling mag u thuis koelen met een coldpack met een schone theedoek eromheen.
  • U mag de eerste drie dagen na de behandeling niet sporten, naar de sauna en geen intensieve huishoudelijke taken doen.
  • U mag uw huid de volgende ochtend voorzichtig insmeren met een hydraterende/kalmerende crème. Daar overheen kunt u de zonnebrandcrème met factor 30 of hoger aanbrengen.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: