Littekenbreuk
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voor de operatie

Welke afspraken heeft u voor de operatie?

Voorbereiding op een opname: preoperatieve screening
Het is belangrijk dat we voor de operatie een goed beeld van u krijgen. Daarvoor krijgt u een voorbereidende afspraak: de preoperatieve screening (POS).

U heeft eerst een afspraak met de apothekersassistent. Zij bespreekt met u welke medicijnen u gebruikt. Ook heeft u een afspraak met de spreekuurassistent. Zij meet onder meer uw bloeddruk en vertelt u meer over de voorbereidingen op de operatie.

Daarna heeft u een afspraak met de anesthesioloog. De anesthesioloog bekijkt of de operatie voor u extra gezondheidsrisico’s oplevert. Hij bespreekt met u welk soort verdoving en welke pijnstilling u krijgt. Daarnaast maakt hij afspraken met u over hoe u op de dag van de operatie uw medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zich aan deze afspraken houdt.

Als laatste heeft u een afspraak met een intakeverpleegkundige. Zij stelt u onder andere een aantal vragen over uw gezondheid en vertelt u meer over de operatie en de dagen erna.

Medicatie
De anesthesioloog bespreekt met u welke medicijnen u op de dag van de operatie mag innemen en met welke medicijnen u van tevoren moet stoppen.

Nuchter
De anesthesioloog vertelt u ook of u nuchter moet zijn. Nuchter zijn betekent dat uw maag leeg moet zijn op de dag van de operatie. De anesthesioloog vertelt u wat u mag eten en drinken en tot hoe lang voor de operatie dat mag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: