Lipofilling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

U draagt na de behandeling speciale drukkleding. Deze kleding schaft u zelf aan. Op de polikliniek Plastische Chirurgie heeft u hierover advies gekregen. De kleding helpt om de huid beter te laten genezen. U draagt de kleding op de plekken waar het vetweefsel is weggehaald. Door de kleding verkleeft uw huid beter met de onderlaag en heeft u minder last van zwelling. Alleen wanneer u gaat douchen (vanaf 2 dagen na de operatie) mag u de drukkleding uitdoen.

  • De buikband/step-in moet u gedurende 6 weken dag en nacht dragen.
  • De beha (die niet te strak mag zitten) moet u gedurende zes weken dag en nacht dragen en daarna drie maanden overdag. Daarna is een beha met beugel weer toegestaan.
  • De eerste tijd na de operatie kunt u last hebben van bloeduitstortingen, harde plekken en een beurs gevoel. Dit kan pijnlijk zijn. Soms kunnen de harde plekken pas na weken verminderen. Ook kan de huid tijdelijk gevoelloos zijn. Over het algemeen is de pijn goed te bestrijden met paracetamol. Neem contact op met de polikliniek Plastische Chirurgie als u het gevoel heeft dat paracetamol niet voldoende helpt. Zo nodig schrijft de arts antibiotica voor.
  • Slaap zo mogelijk op uw rug of op uw gezonde zij. Wij raden buikligging af.
  • Probeer het de eerste 3 tot 6 weken rustig aan te doen en vooral in het begin niet zwaar te tillen. Ook kunt u de eerste 6 weken beter niet sporten om contact met of druk op de wond(en) te voorkomen.
  • U krijgt meestal binnen een paar dagen na de ingreep een afspraak voor controle op de polikliniek. Als de hechtingen niet oplosbaar zijn, verwijderen we deze tijdens deze afspraak.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: