Lipofilling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De operatie

Hoe verloopt de operatie?

Liposuctie en lipofilling vinden meestal plaats onder narcose. Dat gebeurt tijdens een dagopname. Wanneer u alleen een kleine operatie nodig heeft, krijgt u in overleg met uw arts soms een plaatselijke verdoving.

Vlak voor de ingreep tekent de plastisch chirurg het gebied af dat wordt geopereerd. Vervolgens maakt de chirurg kleine sneetjes op de plek waar het vetweefsel moet worden weggehaald. Dit gebeurt zoveel mogelijk op onopvallende plaatsen, zoals in uw huidplooien. Vervolgens wordt via de sneetjes een oplossing met liposuctievloeistof bij u ingespoten. Deze vloeistof maakt het wegzuigen van de vetcellen makkelijker, geeft pijnstilling en vermindert het bloedverlies.

Nadat de vloeistof is ingewerkt, brengt de plastisch chirurg een zuigcanule in, die is aangesloten op een zuigpomp. Hiermee kan de plastisch chirurg het vetweefsel wegzuigen. Dit vetweefsel wordt gecentrifugeerd om overtollige vloeistof te verwijderen en alleen de compacte vetcellen te verzamelen.

Daarna spuit de plastisch chirurg via andere kleine buisjes (canules) het ‘schone’ vet in op de plek die we willen corrigeren. Vaak wordt het gebied wat extra gevuld, omdat na een tijdje ook weer een deel van het vet verdwijnt.

Hierna worden de sneetjes gehecht en/of vastgeplakt met een hechtpleister. De ingreep duurt een half uur tot twee uur. Dit is afhankelijk van hoe groot uw operatie is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: