Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Leerafdeling en Leer Innovatie Afdeling

U bent opgenomen op een verpleegafdeling in Rijnstate. Deze afdeling is een leerafdeling of een Leer Innovatie Afdeling.

Wat is een leerafdeling of een Leer Innovatie Afdeling? 

Op een leerafdeling of een Leer Innovatie Afdeling worden de patiënten verpleegd door stagiaires die de opleiding tot verpleegkundige volgen. Zij staan onder voortdurende supervisie van een gediplomeerd verpleegkundige.

Op de afdelingen leren zij om de zorg te organiseren en verantwoordelijkheid voor de zorg te dragen. Daarbij voeren ze verschillende opdrachten en handelingen uit. 

Naast stagiaires kunnen ook studenten die een onderzoek uitvoeren aanwezig zijn op de afdeling. De onderzoek die zij in opdracht van de afdeling uitvoeren richten zich op innovatie om de kwaliteit van zorg te verbeteren. 

Wat merkt u ervan? 

Voor u betekent dit dat u te maken krijgt met verpleegkundigen, stagiaires, eventueel docenten en mogelijk ook studenten die een onderzoek uitvoeren. 

In het begin van de stages verplegen de stagiaire en een gediplomeerde verpleegkundige u samen. In het verdere verloop van de stage verpleegt de stagiaire u zelfstandig. De gediplomeerd verpleegkundige blijft altijd verantwoordelijk voor uw zorg.

Waarom een leerafdeling of Leer Innovatie Afdeling? 

Deze afdelingen zijn er om verschillende redenen. Allereerst zijn er veel studenten verpleegkunde die allemaal een goede stage nodig hebben om het vak in de praktijk te leren. Ten tweede is een leerafdeling of een Leer Innovatie Afdeling een leerzame uitdaging voor de studenten, waarin het samen van en met elkaar leren centraal staat. Daarnaast leren ook de gediplomeerde verpleegkundigen van de studenten en blijven daarmee op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de zorg. 

Wij zijn er trots op dat we toekomstige verpleegkundigen een plek kunnen aanbieden waarin ze het verpleegkundig vak leren in de praktijk.

Heeft u nog vragen?

Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, bespreek deze dan met de verpleegkundige.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: