Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Laserbehandeling van het oog

U heeft met uw arts afgesproken dat u een laserbehandeling van uw oog krijgt. Hier leest u wat deze behandeling inhoudt en wat u na de behandeling kunt verwachten.

Wat is een laserbehandeling?

Bij een laserbehandeling gebruiken we een speciale lamp die een heel dunne, felle en zuivere lichtstraal uitzendt. De oogarts kan via een microscoop deze lichtstraal in het oog richten om een brandplekje te maken of om weefsel te snijden. 

Er bestaan verschillende soorten lasers, die verschillen in kleur en sterkte van de lichtstraal. In de oogheelkunde worden vooral de Argon-laser, de YAG-laser en de Excimer-laser gebruikt. Ze hebben allemaal een eigen doel.

De Excimer-laser is bijvoorbeeld voor de behandeling van afwijkingen in brilsterkte. Deze behandeling voeren we in Rijnstate niet uit. Daarom beschrijven we in deze tekst alleen behandelingen met de Argon-laser en de YAG-laser.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: