Knieprothese
Patient vrouw zit aan tafel in wachtkamer
Laatste informatie over het coronavirus

De behandeling en het traject

Een nieuwe knie krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. Rijnstate heeft hiervoor het zorgprogramma ‘Joint Motion’, wat letterlijk gezamenlijk bewegen betekent. In Joint Motion zijn het voortraject, de operatie en de nazorg voor u naadloos op elkaar afgestemd. Bekijk de ervaring van Tonnie Gierman die ook een nieuwe knie heeft gekregen in Rijnstate.

Rijnstate Zorgapp: alle informatie in uw persoonlijke tijdlijn

In de Rijnstate Zorgapp vindt u alle belangrijke informatie over het plaatsen van een knieprothese. Het is dezelfde informatie als op deze website, maar overzichtelijk weergegeven in een persoonlijke tijdlijn. En is uw operatiedatum bekend? Voeg deze dan toe aan uw tijdlijn. U ontvangt dan meldingen voor afspraken en belangrijke momenten.

Ook staan in de app filmpjes van onder andere de verschillende operatiemethoden, het afnemen van de neuskweek en oefeningen.

Kortom, een heel handige app waarmee u alle informatie altijd binnen handbereik heeft!

Bekijk en download de Rijnstate Zorgapp

Vast aanspreekpunt

Tijdens het gehele traject heeft u een vast aanspreekpunt; de orthopedisch consulenten. Zij geven u voorlichting, bespreken de mogelijkheden voor nazorg en houden telefonisch spreekuur.

In een video legt de orthopedisch consulent u hier meer over uit. Lees meer over het Joint Motion zorgprogramma.

Voor de operatie; neuskweek

Om een wondinfectie door de bacterie Staphylococcus aureus na een heup- of knieprothese operatie te voorkomen, is het nodig om te onderzoeken of u drager bent van deze bacterie. Dit doen we door middel van een neuskweek die u twee weken voor de operatie zelf thuis afneemt.

In een video legt de orthopedisch consulent uit hoe dit in zijn werk gaat.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: